zondag 22 januari 2012

Trek jij even dat spatlijntje?

Zaterdagochtend 20 januari, 9.30 uur.
Buienradar voorspelt niet veel goeds. Toch zitten vrijwillig 17 vaders en juf Meta op school deze ochtend. Met werkhandschoenen aan en een schep/schop bij zich. Goed voorbereid op wat gaat komen. Na een korte briefing gaat het gebeuren. Nu echt. Hek verplaatsen en ja daar komt ie: tegels er uit rossen! Daar hadden we als Pleincommissie al een paar maanden zin in.

Het hek
Na 30 minuten is de eerste 3 meter hek er al uit aan de achterzijde. Nu al voor op schema. Aan de zijkant bij het kleuterspeelplein lijkt het lastiger. Betonsloffen onder de palen, moeren en bouten die niet los willen. De gereedschapskist van Jeroen brengt uitkomst. Het hek gaat los. Mooi.














Vette oliebollen
Er wordt stevig doorgewerkt, iedereen wil resultaat zien. Graag meewerken aan het nieuwe schoolplein. Geweldig om te zien. Rond 11.00 komen de eerste zelfgemaakte koekjes met koffie langs. Zelfs nog een tiental vette oliebollen uit de diepvries. Maar dan nu warm uit de magnetron. Binnen 10 minuten zijn alle bollen op.










Vaktaal
Het tempo blijft hoog. Vaktaal onder de mannen, bijvoorbeeld:

'staat het haaks?'
maar ook 'trek jij dat spatlijntje even'
of 'wat moet er met de bandjes gebeuren'
of 'zet hem even in low-gear dan trekt ie het wel'

Een paar vrijwilligers haken rond lunch af, een paar nieuwe komen hen vervangen. De erwtensoep van juf Margot en mama/fotografe Lisa komt op een goed moment. Het komt met bakken uit de hemel.












Alles af
Rond 2 uur is alles volgens plan gedaan. De pleincommissie is tevreden. Volgende keer gaan we verder met de fietsenrekken verplaatsen.

Alle helpers, ontzettend bedankt tot nu toe. Zonder jullie geen mooi plein!

Zin om ook mee te helpen als ouder? Mail naar jwkoers@xs4all.nl

Meer foto's







4 opmerkingen:

  1. Mooie tekst Jan Willem en:
    Te gekke foto's!
    Groet Jeroen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vond het nog leuker dan de tekst en foto's doen vermoeden! Volgende keer weer.

    Joost

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goeie teksten en foto's. Nooit geweten dat je zoveel lol kon hebben om een hek te verplaatsen.

    Peter

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ha, geweldig om jullie allemaal in actie te zien! Daar zijn spijkers met koppen geslagen. Ik stond helaas al achter de bar bij FC Weesp, maar volgende keer hoop ik erbij te zijn (al was het maar om Hup! Hulpouders, hup! te roepen en de erwtensoep in te schenken...) Bedankt - alweer - voor jullie tomeloze inzet!

    Groetjes,
    Isabelle

    BeantwoordenVerwijderen