vrijdag 14 juni 2013

Het Jantje Betonplein ligt er nu een jaar!

Juni 2012, Triangel opent nieuw schoolplein! 

Het is al weer een jaar geleden dat het verbouwde schoolplein werd geopend. Na vele inspanningen van heel veel actieve ouders hebben we na bijna een jaar het plein geopend. Bekijk het filmpje nog maar eens van die opening.

Het winnen van zo'n mooi bedrag inspireerde heel veel mensen om zich actief te gaan inzetten voor het schoolplein. Geweldig.

Wil je nog eens na lezen hoe het allemaal begon? Doe dat hier


Hoe heeft het plein zich gehouden?

Zomer 2012
Dat ging natuurlijk prima, lekkere zon en zo nu en dan regen zorgden er voor dat al het gras, de struiken en de jonge boompjes het prima zijn gaan doen.

Helemaal geweldig is de moestuin die door BSO de Singel actief wordt opgepakt. De mooiste groenten en fruit komen uit dat kleine stukje grond. Inmiddels is de Moestuin ook onderdeel van het lespakket van de BSO geworden. Kinderen kunnen 1x in de week onder begeleiding met hun handen in de aarde.

Herfst/Winter 2012
Sja, veel nattigheid en heel veel sneeuw zorgen er voor dat het plein het zwaar te verduren heeft gehad. Het gras was al snel kapot, na intensief gebruik als fietsbaan, racebaan, glijbaan, achtbaan, rolbaan en weet ik wat voor baan nog meer.

Voorjaar 2013
Met Pasen is er door een klein aantal ouders weer een nieuwe grasmat neergelegd op zowel het podium als op het kleuterplein. Net als in de Arena doen wij ook aan dynamisch grasveld beheer. Om de zoveel tijd gewoon een nieuwe mat......Het geheel ziet er nu weer fris en groen uit. Nu maar hopen dat het een beetje wordt natgehouden door de groep 8ers....

Zomer 2013
Nu is het tijd om het kleuterplein verder aan te pakken. Dat is nog wat kaal en er is nog budget over van Jantje Beton om er iets moois van te maken. Dat gaan we dan ook snel doen. 













 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten