maandag 7 november 2011

Wanneer gaan we nu beginnen met verbouwen?

Voor de zomer 50.000 euro gewonnen, nu is het bijna winter. Gebeurt er nog wat? Jazeker!

Na de zomer hebben we half september een avond georganiseerd met alle partijen die met ons plein te maken hebben of te maken gaan krijgen. Dus: de gemeente uiteraard, de buren die langs ons schoolplein wonen, maar ook onze buurschool de VdmV en ook het Casparus college.

Deze avond hebben we vooral gebruikt om iedereen te informeren over wat we aan het doen zijn. Daarnaast zijn de eerste ontwerpen van het plein getoond en wilden we graag opmerkingen van alle partijen te krijgen. Carla Overkamp heeft deze hele avond heel professioneel geleid.

Uitkomst van de avond is dat we nog wat meer ideeen hebben gekregen van alle deelnemers. Bijvoorbeeld: is het nu wel of niet handig om een moestuin aan te leggen? Of: hoeveel van de stoeptegels gaan we uit het plein halen? Of: hebben de kleuters wel genoeg schaduw op hun speelplein? Of: kunnen we niet aan de voorkant op het mooie grasveldje een voetbalveld maken?

Al dit soort vragen hebben we meegenomen en laten uitzoeken door ontwerptekenaars en door de gemeente. Wat kan er wel en niet en nog belangrijker, wat mag er wel en niet, vooral in het kader van de veiligheid van de kinderen. Gelukkig kan er mag er heel veel.

Nog leuker: onze buurschool het Casparus college gaat ons helpen met het bouwen van bepaalde speeltoestellen. Zij vinden het erg leuk om dit als werk-en leerproject op te nemen. Daarnaast hebben we een lokale keuringsinstantie bereid gevonden om deze toestellen dan ook weer officieel te laten keuren, gratis. Zo zijn we steeds op zoek naar mogelijkheden om geld van Jantje Beton zo veel mogelijk te besteden aan materialen en alle andere zaken proberen we via onze netwerken te regelen.

Dus mocht je als ouder denken: ik kan zelf wat bijdragen of ik ken een bedrijf dat best ons zou kunnen en willen helpen, laat het ons dan even weten.

Hoe gaat het plein er dan uit zien? Heel erg mooi! Alleen is dat in een blogje zo moeilijk te zien. Daarom hangt er tijdens de komende ouderavonden een grote ontwerptekening in de HAL van school waar jullie naar kunnen kijken. Als het mee zit staat iemand van de projectgroep er bij om wat uitleg te geven.

Wanneer gaan we dan beginnen? Zo snel mogelijk als we de goedkeuring van de gemeente op het laatste ontwerp hebben en de offertes van groenleveranciers binnen hebben. We denken dat we rond Sinterklaas kunnen beginnen (ijs en weder dienende).

Kom dus langs op school en stel je vragen! Of doe het hier onder in blog.

Met groet,

Joost van Loon
Peter Rood
Jan-Willem Koers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten