dinsdag 5 april 2011

De kennismaking

Donderdag 31 maart hebben we met 2 vertegenwoordigers van de gemeente Weesp kennisgemaakt. De wethouder en verantwoordelijk ambtenaar. Verder was ook de directeur van Jantje Beton er bij. Samen met de pleincommissie van de Triangel een kamer vol.

Binnen een klein uur hebben we de Gemeente Weesp enthousiast kunnen maken voor het idee van Jantje Beton. Ontwikkeling van het schoolplein dat er zo groot en leeg bij ligt. De directeur van Jantje Beton heeft vooral aangegeven hoe belangrijk het is om kinderen in een natuurlijke omgeving te laten spelen. Dit bevordert de ontwikkeling en stimuleert verder ontdekken van nieuwe mogelijkheden.

Op de achtergrond draaide ook een voorstelling van foto's met prachtig natuurlijk speelmateriaal. Directeur van de Triangel had dit geregeld.

Interessant is ook het idee om eventueel samen met onze buurschool een plan te gaan uitwerken. Enige gezonde competitie is ons niet vreemd dus eigenlijk vonden we het raar om de eventuele buit te gaan verdelen. Maar er zijn al zoveel gezamenlijke dingen als het schoolplein, gebouw en BSO die gedeeld worden dat het logisch is om het schoolplein als een geheel te bekijken. En niet onbelangrijk, het plein is ook voor de kinderen uit de buurt die niet op een van de scholen zitten.

Kortom: of de Gemeente Weesp voor woensdag 6 april al kon laten weten of ze geld, tijd of mensen beschikbaar willen stellen als Jantje Beton het geldbedrag toekent. Dat is best snel al!

In al hun enthousiasme zijn zij direct aan de slag gegaan. Zelfs een usb stick met foto's van het natuurlijk speelmateriaal is nog even op school gehaald om de collega-ambtenaren te overtuigen.

Maandag 4 april al een positief bericht van de Gemeente gekregen, helemaal geweldig. Ze zijn heel enthousiast en verlenen alle medewerking voor het doorgaan van de eventuele plannen! Helemaal top.

Vanavond dinsdag 5 april heb ik een laatste gesprek met de projectleider van Jantje Beton.

De komende weken legt Jantje Beton alle informatie van de andere deelnemende scholen naast elkaar en voor de Mei vakantie nemen ze dan een beslissing. Nog even ons geduld bewaren dus....

Tot die tijd werken we zelf gewoon door aan ons mooie nieuwe buitenpodium!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten